Роля на емолиентите част 2- Масла от Синя Слива и Кайсия

Роля на емолиентите част 2- Масла от Синя Слива и Кайсия

От предишния ни блог разбра за ролята на маслата в грижата за кожата. Тук ще разкажем малко повече за маслата от Синя слива и Кайсия.

Защо маслата от Синя Слива и Кайсия са специални?

Макар и не толкова популярни (все още), тези масла имат невероятен състав и най-важното- могат да бъдат добивани по УСТОЙЧИВ начин.

Маслото от Синя Слива е растително/базово масло, което се отличава с невероятния си състав и ефирния си аромат с нотки на горчив бадем и марципан. Богато е на полифеноли, Витамин Е и Провитамин А - мощни антиоксиданти, които се борят с оксидативния стрес и признаците на стареене, като неутрализират свободните радикали, които са следствие от UV лъчите, градското замърсяване и пушене.

Впечатляващият мастно-киселинен състав, богат на есенциални мастни киселини Омега 6 и Омега 9, има способността да възстановява липидния слой, като помага на кожата да задържи влагата в нея. Кожата става сочна като слива, а фините линии остават само спомен.

Маслото от Синя Слива се отличава с фина текстура, която се абсорбира бързо от кожата и не оставя мазно усещане. А както вече знаете- Маслото е НЕСЪХНЕЩО и е НЕкомедогенно.

Идеи за употреба:

  1. Обогати крема си- добави 2-3 капки от Ракрасяващото масло от Синя Слива към нощния си крем за допълнително подхранване и овлажняване на кожата.
  2. Масаж на лице- използвай няколко капки, за да масажираш лицето си с пръсти или любим инструмент, като ролер или гуа ша. 
  3. Масло за лице- Използвай няколко капки масло, като последна стъпка от вечерната рутина. Това ще помогне за задържането на влагата в кожата и по-дълбоко възстановяване. 

Маслото от Кайсия е растително/базово масло, което се отличава с лек аромат с нотки на горчив бадем. Богато е на полифеноли и Витамин Е, които са естествени антиоксиданти и се борят с оксидативния стрес, като неутрализират свободните радикали. 

Впечатляващият мастно-киселинен състав, богат на полистероли и есенциални мастни киселини Омега 6 и Омега 9, има способността да възстановява липидния слой, като помага на кожата да задържи влагата в нея. Кожата е подхранена в дълбочина, а от сухотата няма и следа. 

Интересен факт е, че маслото от Кайсия много се доближава по състав до Аргановото, но е много по-богато на антиоксиданти, което го прави изключително подходящо за коса

Маслото от Кайсия се отличава с фина, но богата текстура, която се абсорбира сравнително бързо от кожата. То също е НЕСЪХНЕЩО и е НЕкомедогенно.

Идеи за употреба:

  1. Масло за тяло- след баня, докато кожата е още влажна, нанесете достатъчно количество от маслото по цялото тяло- меката и хидратирана кожа е гарантирана.
  2. Масло за коса - използвай не повече от 2-3 капки в краищата на влажна коса.
  3. Маска за коса- Използвай достатъчно количество от маслото (няколко капкомера) и с масажни движения разнеси по скалпа, а след това и в дължините. Изчакай 15-20 мин, а след това измий добре с шампоан. Благоприятно за сух/ белещ се скалп и суха/увредена коса.  

 

Каква е разликата между маслата от Синя Слива и Кайсия?

Маслото от Синя Слива има по-фина текстура и се абсорбира по-бързо от кожата. Подходящо е за всички типове кожа, включително и мазна. Отличава се с естествен аромат с нотки на горчив бадем и марципан. Богатият му състав го прави идеалната добавка към рутината за грижа за кожата 

Маслото от Кайсия е с по-плътна текстура. Подходящо е за суха и дехидратирана кожа, а също и за коса. Има съвсем лек аромат на горчив бадем. Изключително благоприятно е за сухи/цъфнали краища и за подхранване на скалпа, както и за масло за тяло. 

 

При въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на:

Instagram DM: unitaskincare

Facebook DM: Unita Skincare

e-mail: info@unitaskincare.com

Chat опцията тук на сайта

Назад към блога

Оставяне на коментар