ЗА НАС

Unita е бранд основан от козметични химици, който обединява креативност и научни иновации, за да създаде устойчиви и функционални продукти за грижа за кожата. Посредством оползотворяване на странични продукти от други производства, ние прилагаме модел на кръгова икономика в производството на козметика. По този начин стимулираме отговорното консумиране и ви даваме възможност да се насладите на здрава и сияйна кожа.

Набавяме голяма част от съставките си от фермери и производители в България. Така гарантираме високо качество, етични практики и намаляваме въглеродния отпечатък на нашите продукти.

Нашата история

Нашата история е за женско дуо от химични инженери, които ги свързва приятелство, мания по продукти за красота и здравословна доза идеализъм за по-добро бъдеще.

Идеята за Юнита дойде, докато работихме в козметичната индустрия и забелязахме проблем с нарастващото търсене на натурални продукти. Натуралните суровини НЕ са неограничени и добиването им може да бъде пагубно за околната среда и биоразнообразието. Това даде на нашите предприемачески сърца мисия да намерим решение.

За щастие се оказа, че живеем на перфектното място. Плодородните почви и традиции в селското стопанство в България водят до развито производство на храни и напитки. Тези индустрии обаче генерират огромни количества ценнни странични продукти, които или се изхвърлят или не се оползотворяват напълно-и така се роди Юнита.

Намерихме начин да превърнем ценния „отпадък“ в ефективна, луксозна и устойчива грижа за кожата.

Ключовата ни съставка- Масло от Сливови Ядки

Ключовата ни съставка във всеки продукт е ценното растително масло от Синя Слива, което добиваме от едно китно селце до град Троян.

Извлича се от семките на костилките на сливите, които са страничен продукт при производството на сушени плодове и алкохолни напитки. За да запази всички ценни компоненти, нашето масло е извлечено по метода на студено пресоване.

Основните мастни киселини в състава му са олеинова и линолова. Те са от особено значение за човешките тъкани и пълноценната диета. Съдържа и натурален микс от токофероли (витамин Е), които се борят с оксидативния стрес.Сливовото масло е НЕСЪХНЕЩО, което означава, че не се окислява бързо при контакт с въздуха и е некомедогенно

Истинско удоволствие за употреба, защото се абсорбира бързо, оставя кожата мека и има лек аромат с нотки на бадеми и марципан.