plum oil extraction method, получаване на сливово масло

Как получаваме Разкрасяващото масло от Синя Слива?

UNITA e бранд насочен към създаването на устойчива козметика от оползотворени странични продукти, но без компромиси в качеството. Ето защо обърнахме специално внимание на чистото базово масло от Синя Слива , за да получим идеалния продукт, който няма нужда от допълнителни антиоксиданти и стабилизатори. 

Маслото се добиват от семките на костилките на сливовите плодове, които са страничен продукт на хранителната промишленост. Използвахме костилки от Сливи от подбрани български сортове, които се отглеждат за висококачествени сушени плодове. Така си гарантираме най-добрата суровина. 

След измиване на костилките и сушенето им на естествена температура, идва ред на счупването им, което е механично, и разделянето на семките от костилките, което се извършва предимно ръчно. Така можем да гарантираме, че ще бъдат пресовани само най-хубавите семки. 

Следва механично студено пресоване на ядките, което не включва химични разтворители, като през цялото време се следи температурата да не надвишава 45-50°C. Студеното пресоване се грижи да запази всички полезни полифеноли, омега мастни киселини и провитамини А и Е. Минусът му е, че се получават по-големи загуби, което води до по-високата цена на студено пресованите масла. 

Последният процес е филтрация- пресованото масло преминава през фин филтър, който улавя всички малки частици попаднали в него от семките. 

За да се уверим, че всички показатели са в норма, изпращаме лабораторна мостра за тест към независима лаборатория. След получаване на резултатите, маслото е готово за разфасоване. 

И voilà - имаме перфектното БЪЛГАРСКО масло, което по нищо не отстъпва на френското, което се смята за еталон. 

сливово масло, масло от сливи, масло от сливови семки, масло от синя слива

Остави коментар

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.