Botanical cleansing oil Unita

Как работи масленото почистване и защо е по-добро?

Двойното почистване набира все по-голяма популярност и определено има защо. Под двойно почистване обикновено се има предвид почистване в 2 стъпки:

 1-ва стъпка- почистване с маслен продукт и

 2-ра стъпка- почистващ продукт на водна основа/ гел.

Unpopular opinion: Не е задължително след масленото почистване да следва 2-ра стъпка, стига продуктът да е достатъчно добър и кожата ви да се чувства добре.

Гримът,минералните слънцезащити и тонираните такива съдържат частици (цинков оксид, титаниев оксид, няколко вида железни оксиди (пигменти) и др.), които са неразтворими както във вода, така и в масло. Следователно, това че маслото почиства грим на принципа „подобни се разтварят в подобни“ не е съвсем вярно. Освен това повечето продукти са на основата на вода, като непрекъсната (външна фаза) и ако това беше вярно, тези продукти нямаше да работят добре.

Това, което се случва е, че неразтворимите частици, които се намират в гримовете, се омокрят по-добре от масла (маслата изначално имат по-ниско повърхностно напрежение от водата). След като частиците са добре омокрени и са се „отлепили“ от кожата, веществата (ПАВ) добавени за лесното отмиване, при контакт с вода емулгират маслото, в което са и частиците от грима.

Вярно е все пак, че действа и на принципа „подобни се разтварят в подобни“ и разтваря част от излишния себум, като помага за справянето с черните точни.

 За да разберете кои продукти наистина работят добре, трябва да сте гримирани и с фон дьо тен. След като хубаво сте се натъркали на суха кожа с масления продукт и го отмиете с вода, вземете мокра кърпа или тампон с мицеларна вода и избършете лицето си- ако все още отмивате големи количества грим- маслото не работи добре. Ако тампонът/ кърпата са почти чисти- маслото се справя добре с работата.

 Ботаникъл почистващото масло на Юнита е формулирано точно с тази идея наум- да е достатъчно ефективно само по себе си.

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.